De essentie van bruiloftfotografie

2 juni 2021

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; het ‘vangen’ van de sfeer van de dag is naar mijn idee de essentie van een goede fotoreportage van jullie bruiloft. Online zie je enorm veel fotografen die schitterende foto’s plaatsen en awards winnen met een prachtig beeld, maar er is meer dan die ene epische foto. Naar mijn idee moet het vooral een mooie serie zijn waar jullie als bruidspaar (en anderen die aanwezig waren) met heel veel plezier naar terugkijken. Oftewel de dag exact herbeleven zoals die was en emoties of gebeurtenissen zien die jullie misschien niet eens op de dag zelf hebben meegekregen; die ene traan van oma, het schaterlachen van een vriend achter in de trouwzaal of het bruidsmeisje die zo trots is op haar jurk dat ze maar rondjes blijft draaien.

Stiekem mama’s lipgloss uit haar tas pakken en jezelf extra mooi maken voor het feest!

En dat is precies waar ik met mijn bruidsfotografie naar streef. Natuurlijk heb ik maar één paar ogen en kan ik niet alles tegelijk fotograferen, maar ik maak hierin mijn afwegingen (een second shooter kan hierbij helpen). De mooiste moment zal ik voor jullie verzamelen.

Het meeste plezier haal ik dan ook uit het documenteren van jullie verhaal en alle kleine verhaaltjes eromheen. Wat maakt jullie dag jullie dag? Wat maakt het eigen? De gekke sokken die de bruidegom heeft uitgekozen, het drankje waarmee proosten en dat jullie doet denken aan jullie eerste date of juist de openingsdans op dat gekke nummer (dit zijn ook dingen die we tijdens het kennismakingsgesprek zullen bespreken). En de verhaaltjes eromheen die spontaan gedurende jullie trouwdag ontstaan, leg ik met alle liefde vast, want dat maakt de dag juist heel waardevol!

De taart die met zorg is uitgekozen en heerlijk smaakt.
Proost op het bruidspaar!
De strijd met het corsage; hoe blijft die het beste zitten?!

Dus de conclusie; Een bruiloft op een fotogenieke locatie tot in de puntjes geregeld is heel fijn om te fotograferen, al zijn het de mensen (jullie als bruidspaar en alle mensen die jullie liefhebben en die onderdeel zijn van jullie bruiloft) maakt het jullie dag! De mensen maken het verhaal en dat is wat mijn werk als fotograaf zo bijzonder maakt.

Tijdens de fotoshoot met de daggasten wilde iemand anders even de aandacht.

Deel je deze mening en wil je meer informatie over mij als bruidsfotograaf, hoe ik te werk ga en wat je kunt verwachten? Neem gerust vrijblijvend contact met me op en/of vraag de brochure aan waar je alle informatie in terug kunt vinden. Wie weet tot ziens!

SHARE THIS STORY
×