LADEN

Algemeen

Het merendeel van mijn pakketten bestaan uit een minimum aantal foto’s. Dat houdt in dat ik de mooiste foto’s die ik heb gemaakt naar je opstuur. Mocht je na het ontvangen van de bestanden nog speciale verzoeken hebben, kan je het altijd bij me navragen.
Heb je een fotoshoot geboekt waarbij je bijvoorbeeld 10 foto’s krijgt, zal ik alle foto’s in een online galerij uploaden, zodat jullie zelf de keuze kunnen maken.

Category: Algemeen

Binnen twee dagen na de fotoshoot ontvang je een preview van ongeveer 5 foto’s. Bij een bruiloft ontvangen jullie uiteraard een grotere preview! Alle andere bewerkte foto’s (JPEG, hoge en webresolutie) worden binnen twee weken via een online platform gestuurd.

Category: Algemeen

Ik sta zeker open voor opdrachten en/of samenwerkingen in het buitenland. Mocht je een aanvraag hebben, kan je altijd contact met me opnemen, zodat we met elkaar de mogelijkheden kunnen bekijken.

Category: Algemeen

De foto’s zijn niet rechtenvrij en ik, de fotograaf, blijf ten alle tijden eigenaar van de foto’s. Jullie mogen wel alles met de foto’s doen, zo lang ze maar niet commercieel gebruikt worden zonder mijn toestemming. Foto’s delen op op social media, zoals Instagram of Facebook, of foto’s mailen naar familie mag natuurlijk wel gewoon. Ik zou het dan wel op prijs stellen als jullie mij daarin taggen en/of mijn naam vermelden.

Category: Algemeen

Bij het aanleveren van de foto’s zitten zowel foto’s in kleur als zwart/wit. Ik heb daarin een selectie gemaakt. Sommige beelden komen in zwart/wit of juist in kleur niet tot hun recht en op die manier heb ik de foto bewerkt. Mocht je na het ontvangen van de bestanden nog speciale verzoeken hebben, kan je het altijd bij me navragen.

Category: Algemeen

Helaas is dit niet mogelijk. De foto’s die jullie ontvangen zijn door mij geselecteerd en nabewerkt. Jullie zullen de foto’s in hoge resolutie en webresolutie in JPG-bestanden ontvangen. Er worden geen ongeselecteerde of onbewerkte/originele RAW-foto’s geleverd. Daarnaast is het niet toegestaan om de foto’s zelf te bewerken of uit te snijden. Wanneer ik een andere fotograaf heb gefotografeerd, maak ik hier een uitzondering in.

Category: Algemeen

Het kan altijd gebeuren dat een fotoshoot onverwachts niet door kan gaan. Samen zullen we kijken of er een ander moment mogelijk is of dat de fotoshoot wordt geannuleerd. Bij annulering zijn de huidige algemene voorwaarden van toepassing.
Uiteraard streef ik er altijd naar om een fotoshoot op een ander moment of, in geval van slecht weer, op een andere locatie door te laten gaan, zodat jullie alsnog die mooie foto’s krijgen waar jullie zo naar uit hebben gekeken!

Category: Algemeen

Uiteraard is het mogelijk om een fotoalbum te bestellen. Indien hier interesse in is, kunnen we gezamenlijk de mogelijkheden bespreken, zodat het een album wordt die helemaal naar wens is!

Category: Algemeen

De foto’s worden via een online galerij en online downloadplatform aangeleverd. Jullie zullen deze in zowel hoge resolutie als webresolutie ontvangen. De foto’s van de preview worden d.m.v. WhatsApp en/of e-mail gestuurd.

Category: Algemeen

Uiteraard kan je altijd ideeën aandragen, maar daarbij wil ik wel benadrukken dat ik als fotograaf een eigen manier van fotograferen en nabewerken heb. Daardoor zal een foto nooit hetzelfde worden als de foto die je laat zien, maar die foto kan wel als inspiratie dienen.

Category: Algemeen

Bevalling

Ik ben een allround fotograaf en sta zeker open voor het fotograferen van een bevalling. Het is voor mij een enorme eer om deze bijzondere gebeurtenis te mogen fotografen en hier een mooie serie ter herinnering van te mogen maken.
Aangezien je bij een bevalling veelal te maken hebt met speciale wensen, stel ik voor dat je contact met mij opneemt. Op die manier kunnen we met elkaar de wensen en verwachtingen bespreken.

Category: Bevalling

Bruiloft

De producten worden op maat gemaakt, dus de levertermijn van een gekozen album is afhankelijk van het gekozen product en materiaal. Dit kan van te voren worden uitgezocht en de levertijd zal ik tijdig aan de jullie doorgegeven. Ook dien je rekening te houden met de feedbackrondes en met de tijd die nodig is om de wijzigingen in het ontwerp aan te brengen. De gemiddelde levertijd vanaf het moment van bestellen tot de levering is ongeveer 4 weken.

Category: Bruiloft

Het kan altijd gebeuren dat het geen goed weer is om buiten foto’s te maken. In het geval van een bruidsreportage, is het bruidspaar zelf verantwoordelijk voor een alternatieve (droge) plek waar de fotoshoot plaats kan vinden. Dit kunnen er ook meerdere zijn, zodat we met elkaar (op dat moment) kunnen bepalen waar we foto’s kunnen gaan nemen. En foto’s in de regen met (doorzichtige) paraplu’s kunnen ook hele mooi en romantisch zijn!

Category: Bruiloft

Een trouwalbum is iets waar jullie de rest van je leven met veel plezier naar zullen kijken en daarom vind ik het heel belangrijk dat jullie tevreden zijn. Na de bruiloft lever ik zo snel mogelijk, maar binnen twee weken de bestanden digitaal aan en daarna ga ik aan de slag met de indeling van het album. Ik maak een selectie van de foto’s en de opmaak van het album gebeurt zonder jullie inmenging. Er zullen twee feedbackrondes plaatsvinden, zodat jullie voldoende mogelijkheden hebben om wijzigingen en mensen kenbaar te maken. Jullie hebben voldoende tijd om het album te bekijken en na de aanpassingen, jullie akkoord op de laatste proef en een laatste check, stuur ik het album na de drukker. De gemiddelde levertijd vanaf het moment van bestellen tot de levering is ongeveer 4 weken.

Category: Bruiloft

De foto’s zijn niet rechtenvrij en ik, de fotograaf, blijf ten alle tijden eigenaar van de foto’s. Jullie mogen wel alles met de foto’s doen, zo lang ze maar niet commercieel gebruikt worden zonder mijn toestemming. Foto’s delen op op social media, zoals Instagram of Facebook, of foto’s mailen naar familie mag natuurlijk wel gewoon. Ik zou het dan wel op prijs stellen als jullie mij daarin taggen en/of mijn naam vermelden.

Category: Bruiloft

De foto’s die jullie ontvangen zijn door mij geselecteerd en nabewerkt. Jullie zullen de foto’s in hoge resolutie en webresolutie in JPG-bestanden ontvangen. Op deze manier kunnen jullie de foto’s op social media gebruiken (wel graag mij taggen ) en zelf o groot formaat laten afdrukken. Hebben jullie tips voor het afdrukken nodig of willen jullie dat ik dit voor jullie doe, dan hoor ik het graag.

Category: Bruiloft

Na de bruiloft krijgen jullie de foto’s via een online galerij en online downloadplatform aangeleverd. Dit zijn niet alle foto’s van jullie trouwdag, maar een de selectie die ik heb gemaakt; de mooiste foto’s van jullie, jullie gasten, de omgeving etc. Dit zal geen exacte registratie van de dag zijn, maar wel goed de sfeer van de dag weergeven. Het aantal foto’s is afhankelijk van het pakket dat jullie hebben gekozen.

Category: Bruiloft

Uiteraard is het mogelijk om een trouwalbum te bestellen. Indien hier interesse in is, kunnen we gezamenlijk de mogelijkheden bespreken, zodat het een album wordt die helemaal naar wens is!

Category: Bruiloft

Ja, ik bewaar alle foto’s die ik op jullie bruiloft heb gemaakt, maar omdat een ongeluk in een klein hoekje zit, raad ik jullie zelf ook aan om direct een back-up van de foto’s te maken. Bij voorkeur zelfs meer dan één.

Category: Bruiloft

Familie

In eerste instantie zou ik zeggen, vooral niets forceren! Ik ben een lifestyle fotografe en dit houdt in dat de foto’s (zo goed als) ongeposeerd zijn en het moment laten zien zoals het is. Jullie mogen knuffelen, kusjes geven, spelen enz. Ik zorg ervoor dat dit op zijn mooist wordt vastgelegd. En mocht één van de kids echt geen zin hebben, is mijn ervaring hem/haar gewoon even zelf te spelen en dan komen ze vanzelf wel weer nieuwsgierig om de hoek kijken. Het gaat om de liefde en het samenzijn die je jezelf wilt blijven herinneren en daarom ben ik er om het moment precies op die manier vast te leggen!

Category: Familie

Het kan altijd gebeuren dat het geen goed weer is om buiten foto’s te maken. In het geval van een fotoshoot, anders dan een bruidsreportage, wordt bij slechte weersverwachtingen de fotoshoot verzet of zoeken we samen naar een geschikte binnenlocatie.

Category: Familie

Voor een familieshoot is er veel mogelijk en afhankelijk van wat jullie willen. Buiten in de natuur is enorm mooi, maar een fotoshoot bij jullie thuis is weer heel knus en een herinnering aan jullie huis. Mocht je willen dat ik daar met jullie over nadenk of wat ideeën geef, hoor ik het graag.

Category: Familie

Newborn

Wat je tijdens een fotoshoot aantrekt is afhankelijk van welke stijl je mooi vindt. Effen en natuurlijke kleuren zijn vaak het mooist op de foto en vermijd drukke prints, grote logo’s/teksten of felle kleuren. Lichte kleding zorgt voor lichte foto’s, maar donkere kleding kan ook juist heel mooi zijn. Let erop dat de kleding van jullie samen bij elkaar past qua kleur/stijl en het matcht met de kleuren in het interieur. Mocht je er niet uitkomen, dan wil ik je graag helpen bij het uitkiezen van de outfit(s). Voor inspiratie kan je ook een kijkje nemen op mijn Pinterest-pagina.

Category: Newborn

Op het moment dat je weet dat in verwachting bent, mag je me al een e-mail sturen. Ik zal de uitgerekende datum in mijn agenda noteren en rondom die datum tijd vrij houden. Zodra de baby geboren is, kan je me een mailtje sturen en plannen we een concrete datum in. Wil je de baby echt als newborn op de foto hebben en dat ik al die kleine details fotografeer, raadt ik je aan het ongeveer 10 dagen na de geboorte in te plannen. Het is uiteraard ook mogelijk om de fotoshoot te doen als de baby al een paar maanden is. Dan heb je meer interactie en dat is minstens net zo leuk!

Category: Newborn

Het is aan te raden te letten op wat voor beddengoed je op jullie bed legt. Ik raad licht beddengoed aan en een niet te druk patroon. Als je dit niet hebt, kun je er ook voor kiezen een groot, licht sprei over het bed te doen of anders eventueel iets te lenen van iemand. Het zorgt voor mooie, frisse foto’s en je kunt er alle kanten mee op. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van wat jullie mooi vinden. Heb ik nog wel als tip het dekbedovertrek (een beetje) te strijken. Wat kreukels is uiteraard geen probleem, maar te veel kan afleiden op de foto’s.

Category: Newborn

Nadat we een datum hebben afgesproken, kom ik graag bij jullie thuis om de foto’s in jullie vertrouwde omgeving, met alle tijd en aandacht voor de baby, te maken. Moet er tussendoor gevoed of verschoond worden? Geen enkel probleem! Er is geen haast en er is voldoende tijd om jullie met elkaar als gezin en apart te fotograferen. Het belangrijkste is dat jullie als gezin mooi worden vastgelegd.

Category: Newborn

Ik maak graag foto’s in de lichtste kamers van de woning. Meestal probeer ik sowieso foto’s te maken in de babykamer en de ouderslaapkamer. Mocht je een lichte woonkamer hebben, dan is dit ook een fijne plek om te fotograferen. Het is fijn als deze kamers opgeruimd zijn.

Category: Newborn

Zwangerschap

Wat je tijdens een fotoshoot aantrekt is afhankelijk van de soort fotoshoot (thuis of juist boudoir) en welke stijl je mooi vindt. Ik vind vooral dat je jezelf er prettig in moet voelen. Effen en natuurlijke kleuren zijn vaak het mooist op de foto en vermijd drukke prints, grote logo’s/teksten of felle kleuren. Lichte kleding zorgt voor lichte foto’s, maar donkere kleding kan ook juist heel mooi zijn. Let erop dat de kleding matcht met de kleuren in omgeving/het interieur en, wanneer andere gezinsleden ook op de foto gaan, jullie kleding bij elkaar past qua kleur/stijl. Mocht je er niet uitkomen, dan wil ik je graag helpen bij het uitkiezen van de outfit(s). Voor inspiratie kan je ook een kijkje nemen op mijn Pinterest-pagina.

Category: Zwangerschap

Eigenlijk is er heel veel mogelijk en is het dan ook persoonlijk wat je mooi vindt en wat je wilt. Wil je een zwangerschapsshoot in de buitenlucht, op een speciale locatie of juist een shoot thuis? Het kan allemaal. Je kunt er zelfs voor kiezen om een stijlvolle boudoir fotoshoot in bijvoorbeeld een mooie hotelkamer te doen. Wie zegt dat een baby belly niet vrouwelijk en een beetje sexy kan zijn?!

Category: Zwangerschap

Uiteraard is dat mogelijk en dat mag je zelf bepalen. Zelfs de huisdieren mogen wat mij betreft op de foto  Voor een zwangerschapsshoot houd ik 1-3 personen aan, maar een extra persoon is geen probleem. Het is maar net wat je zelf mooi vindt of dat je het als gezin wilt vastleggen of gewoon even de focus op jou en die mooie buik waar jullie kindje in groeit.

Category: Zwangerschap

De fotoshoot zal tussen de 32 en 36 weken plaatsvinden. Dit is het beste moment om foto’s te maken, aangezien je buik dan mooi rond is en je kunt nog goed bewegen. Als je net te horen hebt gekregen dat je zwanger bent, mag je me al een e-mail sturen. Zo kunnen we samen een datum reserveren en je wensen doornemen.

Category: Zwangerschap

Load More