Kledingtips voor tijdens een fotoshoot

2 juni 2021

Eén van de vragen die mij het meeste wordt gesteld wanneer er een fotoshoot is geboekt, is: Wat trekken we aan tijdens de fotoshoot? En dat vind ik alleen maar leuk, want dat houdt in dat jullie er op jullie mooist uit willen zien 🙂  Niet alleen de locatie, het licht en de fotograaf maken de foto, ook wat jullie aan hebben zorgt voor net dat beetje extra. Het laat zien wat jullie uit willen stralen.

Wit is, zeker bij een zomerse shoot, altijd goed en zorgt voor frisse foto’s.

Het is voor mij echter wel moeilijk te bepalen, want de outfit laat ook een stukje persoonlijkheid zien. Ga je voor een look met een casual outfit met warme, wollen truien of juist voor die zwierige, romantische jurk? Hieronder een aantal tips & tricks waar je op kunt letten:

  • Misschien wel het belangrijkste; kies voor kleding waar jij je prettig bij voelt. Laat het zien wie je bent en zit het allemaal lekker, dan voel je jezelf ook fijner voor de camera. Wanneer dit niet het geval is, zie je dat ongetwijfeld terug op de foto’s.
  • Effen en natuurlijke kleuren zijn vaak het mooist op de foto. Dit zijn ook kleuren die bij iedere huidtint mooi staat. Vermijd felle kleuren (zeker met zonlicht) i.v.m. de weerkaatsing op het gezicht en trek geen volledig zwarte outfit aan. Hierdoor vallen de contouren en details op beeld helemaal weg. Dat is zo zonde met bijvoorbeeld de mooie vormen van een zwangere buik.
  • Ik houd van prints en het kan ook zeker, maar let wel op waar je voor kiest. Vermijd drukke prints, ruitjes, streepjes, grote logo’s/teksten of andere overheersende patronen. Dit kan storend zijn op de foto en leidt de aandacht af van waar het om draait; jullie en alle emoties! Dus zoals al eerder gezegd, met effen kleding zit je altijd goed.
  • Lichte kleding zorgt voor lichte foto’s, maar donkere kleding kan ook juist heel mooi zijn. Ook hiervoor geldt dat het belangrijk is wat jullie mooi vinden. Hetzelfde geldt voor warme en koude kleurtinten. Dit heeft altijd invloed op de nabewerking en sfeer van de foto’s.
  • Let erop dat de kleding van jullie samen bij elkaar past qua kleur en stijl en dat het niet met elkaar vloekt. Voor het geheel is het mooier als het allemaal bij elkaar past.
  • Zorg ook dat de kleding matcht met jullie omgeving; bijvoorbeeld bij jullie interieur of juist op een buitenlocatie. In de natuur zijn beige- en bruintinten (de trend van nu!) heel mooi, maar kies je voor een locatie met een industriële look mag het kleurrijker of juist fris wit, om het niet te donker en grijs te laten worden.
  • Sieraden zijn mooi, maar let erop dat deze niet te aanwezig zijn. Grote horloges kunnen bijvoorbeeld erg afleiden. Subtiele sieraden zijn juist weer erg mooi. Denk hierbij bijv. aan een ketting met de naam van jouw lief of kindjes.
A touch of colour! Maar vermijd felle kleuren en heftige prints, zodat het niet afleidt.

Mocht je er niet uitkomen, dan wil ik je graag helpen bij het uitkiezen van de outfit(s). Ik kan me voorstellen dat het lastig is om alle outfits op elkaar af te stemmen, dus daar kan ik bij helpen.

Op dit moment zie je veel natureltinten en niet zonder reden; het staat iedereen en zorgt voor een rustig beeld.

Voor inspiratie kan je ook een kijkje nemen op mijn Pinterest-pagina. Daar heb ik een aantal inspiratieborden gemaakt, zodat je een idee krijgt wat kleding op een foto doet.

SHARE THIS STORY
×