Kraamtijdfotografie; thuis bij Biggy Tooth

22 augustus 2022

Het is alweer even geleden dat ik bij Biggy en haar gezin langs ben geweest. Biggy is zelf ook fotograaf en haar man zit ook in het vak, dus dan is het altijd leuk als je voor hen foto’s mag maken. In dit geval ging ik langs in de kraamtijd om foto’s met hun pasgeboren zoon Salomon te maken.

De wereld met een kleintje

Het blijft bijzonder als ik voor een paar uurtjes de wereld van een jong gezin binnen mag stappen. Of het nu gaat om een eerste kindje of, zoals in dit geval, een tweede; het is zo’n intieme periode.

Het is voor de meeste ouders wennen om (weer) een newborn in huis te hebben en zijn druk met van alles. De dagen vliegen voorbij, maar deze periode kent ook heel veel momenten om te koesteren; het eerste badje, het verschonen van die ieniemini luiertjes, die heerlijke babyknuffels, de vele voedingen en ga zo maar door. Momenten die je het liefste in een doosje zou willen stoppen om nooit te vergeten. Ik weet het uit eigen ervaring en door deze foto’s af te drukken, kan dat ook.

Een zijdezacht huidje

Zo ook bij deze kleine jongen. We begonnen met een heerlijk slagroombadje. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar volgens Biggy is dit geheel volgens Duitse traditie. Een babyhuidje met al die velletjes wordt hier enorm zacht van, dus onder het toeziend oog van grote zus Nova werd alles klaargezet. Het was even uitzoeken tot hoever de tummy tub met slagroom en water gevuld moest worden, maar daarna was het genieten voor de lieve Salomon. Hij vond het heerlijk! En Nova ook; zij likte haar vingers er bij af!

Met zijn vieren is het nog leuker

Na het eerste badje was het tijd voor een voeding en knuffeltijd met z’n viertjes. Het leuke van een reportage in de kraamtijd is dat je ook de alledaagse dingen fotografeert. Zo zie je later precies hoe jullie als gezin zijn! Niet alleen knuffelen en kusjes, maar ook een boekje lezen, spelen met de barbiepop en puzzelen op het grote bed. De oprechte en pure momenten. Het is jullie verhaal en hoe kan dat beter verteld worden dan door middel van foto’s?

Koken in stijl

Na ruim twee uur zat de shoot er op en op het moment dat ik mijn spullen bij elkaar aan het zoeken was (ik was weer eens mijn lensdop kwijt…) werd de pannenkoekenmix tevoorschijn gehaald. Aangezien ik toch die camera nog in mijn hand had, maak ik hier natuurlijk ook foto’s van. Kijk hoe stylish Nova in de keuken staat!

Kraamtijdfotografie

Met liefde kom ik bij jullie thuis om deze eerste periode als gezin te fotograferen. Dit zijn de momenten waar in je wordt geleefd en die zo snel voorbij gaan, maar die je voor altijd wilt blijven herinneren.  

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT

×