Veelgestelde vragen

Voor wie is dit?

01

De zwangerschapscursus van Relaxed bevallen vanuit Regie volg je als je zwanger bent en je hebt behoefte om zelfbewust en met volledige en realistische kennis door de bevalling te gaan. Als je wilt weten wat je kunt, mag, wenst en wilt, dan zit je bij mij goed. Ik help je om te onderzoeken waar jouw behoefte ligt en hoe je dat kunt bewerkstelligen (in samenwerking met je zorgverlener).

Is het ook interessant als ik een 2e kindje krijg?

02

Jazeker! Vaak wordt er bij een eerste kindje niet gedacht aan een goede voorbereiding op de bevalling. Pas achteraf wordt begrepen hoe groot de impact van het krijgen van een kindje is. Wil je het deze keer anders doen? Met Relaxed bevallen vanuit Regie krijg je zoveel informatie dat jij en je partner alsnog heel veel nieuwe dingen leren om vol vertrouwen deze bevalling tegemoet te gaan.

Wanneer kan ik dit volgen?

03

Ideaal als je tussen de 20 en 30 weken zwanger bent. Het lijkt misschien vroeg in de zwangerschap, maar dan is er nog voldoende tijd om te kijken hoe je in je zwangerschap zit en hoe jij de ontwikkeling van de baby in je buik kunt optimaliseren, naast standaard dingen als gezond eten en niet roken. Ik maak je bijvoorbeeld bewust van al je rechten met betrekking tot zwangerschap en werk. Het geeft vaak veel fijne inzichten! Wil je al eerder komen of beslis je juist later dat je nog wil deelnemen aan de zwangerschapscursus? Dat kan natuurlijk ook.

Volg je dit samen of alleen?

04

Het liefst samen met degene die bij jouw bevalling aanwezig zal zijn. Je mag ook alleen komen maar omdat dit programma is geschreven op jou en diegene die erbij zal zijn om jou te steunen, is het handig als hij/zij ook meekomt. Bevallen is teamwork. Tijdens de cursus krijgt jouw partner veel handvatten hoe hij/zij jou kan ondersteunen en helpen ontspannen om in de juiste hormoonflow te komen. Samen stemmen jullie af wat jullie wensen zijn en hoe hij/zij deze kan bewaken.

Waarom vier bijeenkomsten?

05

De zwangerschapscursus van RBVR is zo opgebouwd dat de informatie die je per avond ontvangt je uitnodigt om na te denken. Je krijgt food for thought. Na elke les heb je zoveel waardevolle informatie gekregen, dat je even tijd nodig hebt om bij jezelf te rade te gaan: wat vind ik van hetgeen ik gehoord heb? Hoe sta ik hierin? Dat spreekt je neocortex aan (het bewuste deel van het brein). Dan vindt er vervolgens (en dat gebeurt niet direct maar duurt even) een mindset-verandering plaatst in de diepere lagen van het brein (in een ander gedeelte van het brein: het zoogdierenbrein) waardoor je daadwerkelijk positieve gedragsveranderingen voor jezelf creëert.

Je kunt ook kiezen voor een dag, maar dan is het belangrijk de tussentijdse opdrachten alsnog uit te voeren.

Wat moeten we aan tijdens de lessen?

06

Normale kleding. De lessen zijn vooral ingericht om te luisteren en te kletsen. Er zijn een aantal (ademhalings-)oefeningen verdeeld over de 4 lessen. De oefeningen geef ik je mee voor thuis. Omdat de tijd tijdens de bijeenkomst kostbaar is, dus die vul ik graag met inhoud.

Wat zijn de kosten van de zwangerschapscursus?

07

Deze kun je op mijn website bij ‘aanbod’ terugvinden. Misschien vind je het prijzig en heb je gezien dat andere cursussen goedkoper zijn. Dat is waarschijnlijk zo, maar het programma van Relaxed bevallen vanuit Regie is zo veel meer dan een ‘pufcursus’. Het is een investering die zich terugbetaald:
A) in het gedrag van jouw pasgeboren baby. Dus hoe het met je kindje gaat. Een baby die uit een moeder geboren mag worden die haar bevalling onder controle heeft, is relaxter dan een baby die geboren wordt uit een gestreste/ paniekerige/ angstige moeder. Je hebt dan een totaal andere hormoonhuishouding dan wanneer je relaxed bent.
B) in jouw lichamelijk en psychisch welzijn/ herstel na je bevalling. Als je door je bevalling gaat terwijl je begrijpt wat er gebeurt en weet wat je wel en niet wilt, houd je controle en dat maakt dat je voor jezelf een goede bevallingservaring creëert. De manier van bevallen is van invloed op jouw herstel nadien. Hoe meer regie: hoe beter jouw herstel en een betere start voor jouw kindje.

Wordt het vergoedt door de zorgverzekeraar?

08

Dit verschilt per zorgverzekeraar en jouw aanvullende verzekering. Vraag het dus even goed na als dit voor jou belangrijk is. Wanneer je een vergoeding krijgt, dien je eerst zelf de factuur te voldoen en kun je deze vervolgens bij jouw zorgverzekeraar declareren.

Zwangerschapfotoshoot thuis in Den Haag
Zwangerchap fotoshoot duinen Den Haag

HEB JE NOG VRAGEN?

Newborn fotoshoot

CONTACT

Newborn fotoshoot
×