Wat is Relaxed bevallen vanuit Regie®?

11 april 2024

Regie tijdens jouw bevalling en een positieve bevalervaring, dat wil toch iedere vrouw? Het Relaxed bevallen vanuit Regie®-programma leert jou en jouw partner (bevallen is teamwork) hoe jullie dit kunnen realiseren. Het klinkt misschien nog wat vaag, maar het is waarschijnlijk precies waar je naar op zoek bent. Een soepele bevalling, zonder controleverlies en onnodige stress.

Hoe kun je ontspannen bevallen?

Het Relaxed bevallen vanuit Regie®-programma is geen ‘pufcursus’, het is veel meer dan dat. Het is een uitgebreide zwangerschapscursus boordevol informatie die jou en jouw partner op een realistische manier voorbereiden. Naast de adem-, hypnobirthing-, en ontspanningstechnieken, die zorgen voor rust en een ontspannen flow, krijg je ook praktische informatie over de bevalling. Op die manier weet je wat je kunt verwachten en wat je tijdens de bevalling wilt.

Ongeacht of je thuis of in het ziekenhuis bevalt, je zult op iedere situatie voorbereidt zijn of weten hoe je er mee om kunt gaan. Dan maakt het niet meer uit waar je bevalt, jullie weten namelijk heel goed wat jullie willen!

Waarom zou je RBVR volgen?

Met deze zwangerschapscursus worden jij en jouw partner (ja, je doet dit samen) voorbereid op de komst van jullie kindje. Nu heb je nog geen idee wat je kunt verwachten en misschien vind je dat spannend (of ben je zelfs angstig). Je hebt verhalen gehoord dat het pijn gaat doen, maar hoeveel? Wat is er allemaal mogelijk en wat willen jullie? Met het Relaxed bevallen vanuit Regie®-programma krijg je duidelijkheid.

Hoe houd je de controle, hoe blijf je ontspannen en hoe ga je mee in de flow, zodat je met een positief gevoel op de bevalling terug kunt kijken. Dat is het belangrijkste!

Zorg ervoor dat negatieve bevalverhalen van anderen niet in je hoofd gaan zitten en je angstig bent om te gaan bevallen. Dit heeft namelijk een enorme invloed op het verloop. Ja, een bevalling is onvoorspelbaar, maar kennis geeft (zelf)vertrouwen. Door je goed en realistisch voor te bereiden (bevallen is niet alleen maar haleluja in een bad thuis), weet je precies wat je kunt verwachten en wat je wensen zijn. Zo houden jullie de regie!

Een goede voorbereiding is gewoon slim! Vrouwen bevallen al eeuwenlang en die baby komt er sowieso uit, maar het is wel zo fijn als je een positieve ervaring hebt. Het gevoel van empowerment!

Wat leer je bij Relaxed bevallen vanuit Regie®?

Tijdens deze cursus leer je niet alleen regie krijgen en behouden, maar we staan nog bij veel meer zaken stil. Alles zodat jij en je partner zo optimaal mogelijk voorbereid zijn en een realistische kijk op de bevalling hebben.

 • Werking van de hersenen en hoe je als zwangere een positieve mindset creëert ten aanzien van de bevalling
 • Kennis van het fysiologische geboorteproces
 • Hoe creeer je de juiste hormoonflow?
 • Wat als… Wat kun je doen als het anders loopt dan gedacht?
 • Rechten tijdens de zwangerschap en in de periode van de borstvoeding
 • Fijne ademhalings- en ontspanningstechnieken
 • Handvatten voor een prettige samenwerking met de (onbekende) zorgverlener
 • Verschillende bevalhoudingen en de voordelen hiervan
 • Hoe kan jouw partner jou ondersteunen bij ontspanning en bijdragen aan een positieve energie?
 • En nog veel meer…

Na dit programma:

 • Beheers je de juiste ademhalingstechnieken en de beste ontspanningsmethodes om jouw lijf in een rustige staat te laten bevallen;
 • Weet je wat jullie wensen zijn. Vooral handig omdat de kans groot is dat jouw bevalling medisch wordt (ruim 80% bevalt in de ‘tweede lijn’ en dat betekent een medische bevalling);
 • Hebben jullie een ‘Geboorteplan 2.0’ gemaakt. Met dit Geboorteplan krijg je inzicht in alle mogelijke scenario’s en kijken jullie verder dan het ideale scenario;
 • Hebben jij en jouw partner zin in de bevalling!

Uiteindelijk is het vrouwelijk lichaam gemaakt om een kindje op de wereld te zetten en iedere vrouw kan dit. Jij ook! ‘Er is nog nooit een kindje blijven zitten’, maar het is belangrijk om te weten hoe je je het beste kunt voorbereiden, zodat je weet wat je kunt verwachten. Een goede voorbereiding en de juiste mindset dragen namelijk bij aan een positieve bevalervaring en een goede start voor jullie kindje. Dat heb ik persoonlijk ervaren en daar ben ik van overtuigd! Met het Relaxed bevallen vanuit Regie®-programma leer je dit.

SHARE THIS STORY
×