Newborn fotoshoot in Den Haag – De eerste momenten thuis

5 oktober 2023

Laatst mocht ik op pad voor de newbornshoot van Mosa. Haar ouders wilden graag die eerste momenten met hun kleine meisje vast laten leggen. Dat doe ik uiteraard met liefde!

In dit artikel neem ik jullie mee door het proces, de unieke elementen van mijn fotografie en waarom een fotoshoot thuis de perfecte setting is voor dit speciale moment.

Het tijdstip

Tijdens een newbornshoot is een ontspannen sfeer essentieel. Het liefste kom ik voor een fotoshoot met een newborn in de ochtend langs. Dan zijn jullie en de kleine nog niet zo moe van de dag. Rust is een belangrijke factor voor een geslaagde fotoshoot.

Voor de fotoshoot met Mosa hadden we ook in de ochtend afgesproken, zodat we alle tijd hadden om rustig foto’s te maken en haar ritme te volgen. Foto’s met elkaar, tussendoor een voeding en verschoning en foto’s apart. Het kan allemaal.

Mijn werkwijze

Als ervaren lifestyle fotograaf, met de focus op alles rondom de zwangerschap en geboorte van jullie kindje, leg ik de focus op een natuurlijke en ontspannen benadering. Geen geforceerde poses, maar de authentieke momenten samen. Gewoon zoals jullie zijn, want ik hou van het echte verhaal. Jullie verhaal! Het draait om jullie als gezin; de liefde, de connectie en de emoties.

Met deze newbornshoot in Den Haag is dat ook zeker gelukt! De persoonlijkheid van de ouders en de onvoorwaardelijke liefde voor hun kleintje spat van de foto’s. De tussendoormomentjes van lachen en knuffels zijn de meest waardevolle foto’s geworden.

De locatie

Voor de newbornshoot kom ik bij jullie thuis om de foto’s in jullie vertrouwde omgeving te maken. De omgeving waar de foto’s worden gemaakt is bepalend voor de sfeer van de foto en daardoor zal het ook eigen worden.

In dit geval was het bij hen thuis in Den Haag. Voor mij ideaal op fietsafstand! Soms kan ik lopend, soms sta ik in de file, maar meestal probeer ik op de fiets te gaan. Voor wat lichaamsbeweging en bovendien wel zo duurzaam.

Hun mooi ingerichte bovenwoning, in een charmante straat in Den Haag, was het decor. Aangezien ik alleen met natuurlijk licht werk, maak ik foto’s in de lichtste kamers. Hier kozen we voor de ouderslaapkamer en de woonkamer.

Newbornshoot met huisdieren

En niet alleen Mosa ging op de foto, ook hond Noa was een echt fotomodel. Ook huisdieren zijn onderdeel van het gezin, dus als het lukt en jullie dit willen, zal ik zeker foto’s met jullie huisdier maken. Noa ging er heerlijk bij liggen en was heel nieuwsgierig naar haar nieuwe vriendinnetje. Die interactie onderling leverde toch wel hele knusse en leuke plaatjes op.

Iets voor jou?

Heb je deze fotoserie gezien en denk je; dat wil ik ook?! Op deze pagina vind je meer informatie over een newborn fotoshootl. Ik kijk ernaar uit om ook voor jullie deze onvergetelijke eerste momenten met jullie kleintje vast te leggen. Als er één cliché waar is, dan is het wel dat bij de kleintjes alles ontzettend snel gaat. De kostbare momenten samen kan ik tastbaar maken en ervoor zorgen dat deze een leven lang (en langer) meegaan.

Hoe boek je een newborn fotoshoot?

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of voor het inplannen van een fotoshoot. Of vraag hier de brochure vol informatie en inspiratie aan. Ik gun het jullie namelijk zo om deze bijzondere tijd niet voorbij te laten gaan zonder deze vast te leggen op beeld.

Ik doe dit met liefde voor jou! Net als dat ik voor Mosa en haar ouders heb gedaan.

Liefs, Jody

×