Wat kost een geboortefotograaf?

22 april 2024

Het moment waarop je jullie kindje voor het eerst ontmoet, is een van de meest life changing momenten van je leven. Een dag die je nooit meer zult vergeten, maar ook een dag die zo aan je voorbijgaat. Van alle grote momenten in je leven laat je foto’s maken. Waarom dan niet van de geboorte van jullie kindje(s)?

Het kan zijn dat je hier niet eerder over na hebt gedacht of misschien dat je wat bent geschrokken van de prijzen die hiervoor worden gevraagd. Het is te vergelijken met een trouwfotograaf, terwijl de geboorte van jullie kindje een nog bijzondere dag is! Dat vind ik tenminste 🙂

Wat doet een geboortefotograaf?

Als geboortefotograaf, maar ook als moeder, weet ik uit ervaring dat een bevalling, en dan vooral de fase van de weeën, volledig aan je voorbij kan gaan. Als het goed is, zit je in jouw bevalbubbel en krijg je zeker de helft niet mee van wat er om je heen gebeurt. En daar ben ik als geboortefotograaf: op dat moment ben ik jouw ogen. Door middel van mijn foto’s kan je het moment herbeleven en blijven herinneren.

Bij een geboortereportage draait het om liefde, sfeer, emoties en details. De zichtbare liefde en steun tussen jou en jouw partner. De sfeer van de omgeving waar je gaat bevallen. De emoties bij het voor het eerst zien van jullie kindje. De details van de haartjes, de navelstreng en smeer op het huidje. Ik zal al die intieme momenten vastleggen die tijdens de bevalling plaatsvinden. Van de eerste weeën tot 2 uur na de geboorte van de baby, elke stap wordt voor jullie gedocumenteerd.

Wat krijg je bij een geboortereportage?

Hierboven heb ik kort omschreven wat ik als geboortefotograaf voor jullie doe. Wat het pakket precies inhoudt, vind je op deze pagina. Je kunt ook vrijblijvend een brochure aanvragen waar nog meer informatie in staat, maar ook boordevol tips & tricks. Als geboortefotograaf maakt ik een volledige reportage van de bevalling. Het geboorteproces wordt met liefde en respect voor jullie gedocumenteerd.

Welke factoren zijn van invloed op de kosten?

De belangrijkste is de duur van de dekking. Als geboortefotograaf sta ik vanaf week 38 24/7 stand-by voor de bevalling. Dat houdt in dat je mij dag en nacht mag bellen en ik met alles wat ik in die periode doe rekening houd met de geboorte van jullie kindje. Ik blijf in de buurt, neem mijn apparatuur mee, drink geen alcohol, ga op tijd naar bed etc. Geboortefotografie is een way of life, maar wel eentje wat ik met alle liefde doe! Daarbij blijf ik bij jullie, ongeacht hoelang de bevalling duurt, tot zeker twee uur na de geboorte.

Zoals je misschien wel kunt bedenken is dat fotografie niet enkel het fotograferen zelf is, maar ook het bewerken van de foto’s en deze als een waardevolle fotoserie op te leveren. Ook hebben we tijdens de zwangerschap een kennismakingsgesprek en op diverse momenten contact. Het is een volledige dienst van begin tot eind.

De waarde van geboortefotografie

Hoewel het inhuren van een geboortefotograaf een investering kan zijn, is het ook zo dat foto’s voor altijd zijn. Dat in tegenstelling tot die luxe kinderwagen of de mooiste kleertjes. De geboorte van jullie kindje wordt vastgelegd en kan je op ieder moment herbeleven. Het is misschien zelfs fijn voor een stukje verwerking als er momenten zijn die je je niet meer kunt herinneren. Zo blijft de waarde van foto’s voor generaties later.

Geboortefotografie, iets voor jou?

Dus wil je je deze eerste momenten met jullie kindje voor altijd blijven koesteren en zou je balen als er geen foto’s van worden gemaakt, omdat jouw partner of de zorgverleners met andere dingen bezig zijn? Dan is een geboortefotograaf zeker iets voor jullie! Een fotoreportage van één van de meest bijzondere momenten in jullie leven is onbetaalbaar.

Jullie verhaal in beeld

Je kunt dus een geboortefotograaf inhuren om er een verhalende reportage van te maken. En dat is precies wat ik het liefste doe; een verhaal vertellen met de foto’s die ik maak! Als geboortefotograaf ben ik jouw ogen. Door de ervaring van mijn bevalling, het geen genoeg krijgen van geboorteverhalen, mijn werk al geboortecoach en mijn liefde voor fotografie ben ik nog enthousiaster over het fotograferen van geboortes. Ik zal met liefde foto’s maken en de eerste ontmoeting met jullie kindje(s) vastleggen. Jullie bevalverhaal in beeld.

Heb je interesse? Neem gerust een kijkje op mijn informatiepagina of neem vrijblijvend contact met me op. Tijdens een kennismakingsgesprek vertel ik jullie graag meer wat jullie kunnen verwachten en ook vooral leuk om jullie te ontmoeten.

×