Waarom een geboortefotograaf bij je bevalling?

3 juli 2023

Wanneer ik aan mensen vertel dat ik ook geboortes fotografeer krijg ik nog wel eens vreemde blikken. Waarom zou je dat willen? Mijn reactie is dan: waarom niet?! Als ik enthousiast begin te vertellen hoe waardevol dit juist is en dat je weinig van mijn aanwezigheid merkt, zijn ze vaak meteen om. Op die manier wordt er vaak niet naar gekeken. En zelfs dat ze het dan ook wel zouden willen/hadden gewild. Dat verbaast me niets, want geboortefotografie is juist zo mooi en puur!

De geboorte van een baby is één van de meest bijzondere en emotionele momenten in het leven van ouders. Er wordt vol verwachting (letterlijk) naar het kindje uitgekeken, maar aan de andere kant blijft het een spannend iets. Wat kun je verwachten en hoe zal het verlopen? Niemand die het van tevoren weet.

Het vastleggen van deze kostbare momenten kan jullie als ouders helpen om deze intense ervaring levendig te herinneren. Misschien zelfs ook, op een later tijdstip, voor een stukje verwerking. Juist daarom is het kiezen voor een geboortefotograaf tijdens de bevalling zo gek nog niet. Tijdens de bevalling hebben jij, je partner en de zorgverleners wel wat anders te doen. Het komt dan ook te vaak voor dat er helemaal geen foto’s worden gemaakt en dat is zo zonde!

In deze blog zal ik een aantal punten benoemen waarom jullie als mama- en papa to be juist wél voor een geboortefotograaf moeten kiezen en hoe ik jullie kan helpen om die herinneringen tastbaar te maken:

  1. Een onvergetelijk verhaal: Elke geboorte heeft zijn eigen unieke verhaal. Jullie verhaal! Als geboortefotograaf kan ik de intieme momenten, emoties en details vastleggen die tijdens de bevalling plaatsvinden. Van de eerste weeën tot de geboorte van de baby, elke stap wordt voor jullie vastgelegd.
  2. Focus op het moment: Tijdens de bevalling kunnen jullie volledig opgaan in het proces en hoeven jullie niet na te denken over het maken van foto’s. Achteraf zullen jullie waarschijnlijk ook moeite hebben om alle details te herinneren. Ik zorg ervoor dat geen enkel belangrijk moment verloren gaat. Met oog voor de kleine details, de tedere aanrakingen, de emoties en de krachtige transformatie van een vrouw in een moeder.
  3. Emotionele steun: Ik ben niet alleen een fotograaf, maar ook een ondersteunende aanwezigheid tijdens de bevalling. Ik ben zelf ook moeder en begrijp de unieke dynamiek van een geboorte en kan jullie geruststellen, een vertrouwde aanwezigheid zijn en helpen bij het creëren van een rustige sfeer waarin jullie je kunnen concentreren op de geboorte van jullie baby. En indien nodig zal ik zelfs een helpende hand bieden.
  4. De kracht van herinneringen: De tijd rondom de geboorte gaat vaak snel voorbij en het is gemakkelijk om bepaalde momenten te vergeten. Ik zei het hierboven al even kort. Door mij als geboortefotograaf in te schakelen, kunnen jullie met regelmaat terugkijken op deze dierbare eerste momenten samen, zelfs jaren na de geboorte. De foto’s dienen als een blijvende herinnering aan jullie teamwork tijdens de bevalling en de liefde voor elkaar en jullie kindje.
  5. Betrekken van andere dierbaren: Wanneer jullie zouden willen kan ik als geboortefotograaf ook andere familieleden en dierbaren betrekken bij het proces. Ik kan foto’s maken van de reacties van opa’s en oma’s, broers en zussen, en vrienden die getuige zijn van de geboorte of later langskomen. Deze foto’s vangen de pure vreugde en ontroering van de iedereen die aanwezig is, waardoor jullie een volledig beeld krijgen van de ondersteuning en liefde die jullie omringt. Het is zelfs mogelijk dat ik langer blijf of later terugkom om de eerste ontmoeting met oudere broertjes of zusjes vast te leggen. Ook voor hen is dit een bijzonder moment.

Als jullie willen dat de intieme sfeer en emoties tijdens de geboorte van jullie kindje mooi wordt vastgelegd, dan is een geboortefotograaf zeker iets voor jullie! Met liefde kom ik bij jullie langs om dit unieke verhaal voor jullie te fotograferen; de geboorte van jullie kindje waarbij geen enkel belangrijk moment verloren gaat. Ik zal een prachtige fotoserie opleveren waar jullie nog regelmatig met liefde naar terugkijken. Zelfs jaren na de geboorte kunnen jullie deze kostbare herinneringen herbeleven. Zo kan jullie kindje zien hoe hij/zij liefdevol ter wereld kwam.

Kiezen voor mij als geboortefotograaf is een investering in het blijven herinneren en kunnen terugkijken op deze levensveranderde en meest bijzondere gebeurtenis voor de rest van jullie leven en dat van jullie kindje.

Ben je meteen enthousiast of zou je graag wat meer informatie willen? Op deze pagina vind je meer info over een geboortereportage. Vraag hier de brochure aan of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in, zodat we dit verder kunnen bespreken.

Liefs, Jody

×