Hoe kies je de juiste geboortefotograaf?

20 april 2023

De geboorte van je kindje is één van de meest life changing momenten in je leven. Het vastleggen van deze gebeurtenis met foto’s kan een waardevolle herinnering zijn voor de rest van je leven. Je zult nog regelmatig terugdenken aan dit moment en het fotoalbum erbij pakken. Maar het kiezen van de juiste geboortefotograaf kan een uitdaging zijn. Waar kun je op letten?

Hier zijn een aantal redenen waarom het vinden van de juiste geboortefotograaf zo belangrijk is:

Comfort en vertrouwen:
Tijdens de geboorte wil je je op je gemak voelen en vertrouwen hebben in de persoon die aanwezig is om deze bijzondere gebeurtenis vast te leggen. Het vinden van een geboortefotograaf die je comfortabel doet voelen en bij wie je vertrouwen hebt, is daarom erg belangrijk. Als fotograaf kom ik met liefde bij jullie thuis om kennis te maken en te kijken of er een ‘klik’ is.

Onvervangbare momenten vastleggen:
Een geboorte is een moment dat niet kan worden overgedaan. Het vastleggen van die eerste momenten van jullie baby’s leven, de emoties en de reacties van familie/vrienden, zijn momenten die voor altijd vastgelegd zullen worden. Het vinden van de juiste geboortefotograaf die deze momenten op een mooie manier vastlegt, is daarom essentieel. Mijn 4 pijlers zijn liefde, sfeer, emotie en details. Wanneer je dit in een foto weet te vangen, dan heb je een geslaagde fotoreportage.

Ervaring en professionaliteit:
Het vastleggen van een geboorte vereist specifieke vaardigheden en kennis van de geboorteomgeving. Als fotograaf beschik ik over deze kennis en vaardigheden om de geboorte op een mooie en respectvolle manier vast te leggen. Van nature ben ik een rustig persoon en gevoelig voor sfeer. Ik zal als fly on the wall aanwezig zijn of juist een helpende hand bieden indien nodig.

Emotionele waarde:
De foto’s van de geboorte van jullie kindje zullen een emotionele waarde hebben die met de tijd alleen maar zal toenemen. Als geboortefotograaf, maar vooral als moeder, begrijp ik hoe belangrijk deze foto’s voor jullie zijn. Ik zal met liefde en respect de geboorte vastleggen, zodat jullie jaren later hier nog met een warm gevoel het moment kunnen herbeleven.

Professionele nabewerking:
Na de geboorte wil je dat de foto’s op de juiste manier worden nabewerkt, zodat ze er op hun best uitzien. Door mijn jarenlange ervaring als lifestyle fotograaf heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld en kan ik zorgvuldig en professioneel aan de nabewerking van de foto’s werken. Je zult de foto’s in zowel kleur als zwart-wit ontvangen.

Privacy en discretie:
Tijdens de geboorte is het belangrijk dat de privacy en discretie van jullie en de kleine wordt gerespecteerd. Zeker bij een intiem moment als een bevalling is dit een belangrijk aspect. Ik zal daarom met respect handelen en er alles aan doen om jullie privacy te waarborgen. Hoewel ik graag mijn werk online deel, wil ik extra vermelden dat dit alleen met toestemming wordt gedaan.

Het is belangrijk om te weten dat een fotograaf bij je past. Zeker als het gaat om het fotograferen van een geboorte. Neem gerust de tijd om onderzoek te doen en wanneer er iemand is die jullie voorkeur heeft kan je een afspraak inplannen om kennis te maken. Neem een kijkje op mijn portfolio, vraag een geboortebrochure aan en lees reviews van mama’s die ik eerder heb mogen fotograferen.

Met liefde spreek ik met jullie af om te kijken of er een klik is en jullie verwachtingen + wensen te bespreken. Mocht je hier interesse in hebben, kan je altijd contact met me opnemen. Ik ben benieuwd naar jullie verhaal!

Veel liefs, Jody

×